VOOR 16:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

VOOR 16:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

3MMC kopen?

3MMC kopen kan helaas niet meer sinds het verbod is ingevoerd op 28 oktober 2021. Hieronder zullen we wat meer informatie geven over waarom 3MMC bestellen niet meer mogelijk is, wat voor 3MMC alternatieven en vervangers je kan kopen en over de toekomst van 3MMC.

Inhoudsopgave

3mmc kopen | 3mmc bestellen | 3mmc | 3-mmc kopen | 3-mmc bestellen | 3-mmc | 3mmc alternatief | 3mmc vervanger
Research chemicals kopen | research chemicals
Research chemicals kopen | research chemicals

Wat is 3MMC eigenlijk?

3-MMC ook wel 3-Methylmethcathinon genaamd is een research chemical die veel werd gebruikt als recreatieve designerdrugs. Deze designerdrug hoort bij de categorie cathinonen. Dit is een groep met research chemicals die een werking heeft wat ook wel te vergelijken is met bijvoorbeeld amfetamine. 3MMC kopen kon vroeger heel gemakkelijk bij verschillende smartshops en ook op online webwinkels. Het aanbod was erg groot en daarmee trok het ook geleidelijk de aandacht van de overheid.

3MMC werking

Qua effect leek 3-MMC heel erg op zijn voorganger namelijk 4MMC. 4MMC werd in 2012 al verboden waardoor vervolgens 3-MMC de markt overnam als vervanger. De werking van 3-MMC duurt gemiddeld ongeveer 3 tot 6 uur. Volgens mensen die 3-MMC getest hebben zijn de effecten van 3MMC te vergelijk met die van cocaïne en MDMA. De gebruikers voelden zich opgewekt, blij, alert en hadden ook zin om veel te praten. Ook kregen gebruikers hoge mate van extra veel zelfvertrouwen en seksuele verlangens. 

Natuurlijk waren er niet alleen positieve effecten. Ook waren er sommige gebruikers die wat minder fijne effecten ervaarden. Dit waren effecten zoals bijvoorbeeld misselijkheid, hoofdpijn en hartkloppingen. Ook waren er gebruikers die aangaven dat er een hevige kater aan over hielden net zoals bijvoorbeeld van alcohol. Een Symptoom van deze kater was dan vermoeidheid door onvoldoende eten, drinken en weinig slaap.

3MMC kopen kon niet voor consumptie

3MMC bestellen kon je gemakkelijk online doen. Echter werd er altijd aangegeven dat 3MMC kopen niet voor menselijke consumptie is maar alleen voor onderzoeks doeleinden.

Waarom kan 3MMC kopen niet meer?

3MMC kopen kan niet meer sinds de overheid op 28 oktober 2021 een verbod heeft ingevoerd op dit designermiddel. Na een lange laster campagne vanuit de media en verschillende politieke partijen hebben ze uiteindelijk besloten dat 3-MMC op lijst 2 van de opium wet geplaatst zou worden. Lijst 2 van de opium wet is een lijst voor softdrugs, wat dus eigenlijk ook al aantoont dat de overheid niet eens begrijpt wat 3-MMC nou eigenlijk precies is en of het eventuele schade zou kunnen aanbrengen (anders zou het wel op lijst 1 tussen de harddrugs geplaatst zijn). In ieder geval werd het door dit verbod in ieder geval onmogelijk gemaakt om legaal 3MMC te bestellen. 

Waarom een 3MMC verbod?

3-MMC bestaat eigenlijk al heel erg lang. Ook hoorde je er nooit wat over. Tot in 2020 de media ineens een enorme publicatie golf begon met heel veel negatieve berichtgeving. Je las en hoorde ineens het ene na het andere bericht over 3-MMC. Veel van deze berichten waren slecht onderbouwd en stimuleerde alleen maar wat de overheid graag wilde, namelijk richting een verbod. 

Door deze extreme mate van berichtgeving werd natuurlijk ook de publieke opinie beïnvloed. Hierdoor vormden veel mensen een mening en oordeel zonder enige kennis van zaken te hebben. 3MMC kopen was te gemakkelijk volgens de overheid en moest de kop ingedrukt worden. Hierdoor besloten ze dus een verbod in te stellen. Dit was natuurlijk water bij de wijn, want door een product te verbieden beland het vervolgens in de illegaliteit wat weer een hoop deuren opent voor criminaliteit.

3mmc kopen | 3mmc bestellen | 3mmc | 3-mmc kopen | 3-mmc bestellen | 3-mmc | 3mmc alternatief | 3mmc vervanger

Heeft het 3MMC verbod nut gehad?

Of een verbod echt nut heeft gehad is natuurlijk een hele goede vraag die ook moeilijk te beantwoorden is. We kunnen er natuurlijk vanuit gaan dat niet iedereen die deze designerdrugs gebruikte ineens 180 graden is omgedraaid en nu braaf elke zondag in de kerk zit. 

Natuurlijk is 3MMC kopen een stuk lastiger en minder toegankelijk geworden. Echter is het wel logisch dat straatdealers hier nu extra van profiteren met hoge prijzen en misschien minder zuivere en vervuilde producten. Het verleden en heden leert ons dat drugs nooit verdwijnen omdat er simpelweg gewoon teveel geld mee wordt verdiend. Wanneer je dus een product verbiedt wordt het voor een crimineel ook juist extra aantrekkelijk om hier gebruik van te maken. 

Vervanger 3MMC kopen

Natuurlijk was het ook wel te verwachten, maar het gebeurde ook echt. Een dag nadat 3MMC kopen niet meer mogelijk werd gemaakt kwam er al een 3MMC vervanger op de markt. Dit product heet ook wel 3CMC. 3CMC is net als 3-MMC een research chemical van de categorie cathinonen. Dit maakt ook dat het product erg veel gelijkenissen vertoond. Iets later kwam ook 2MMC op de markt, dit product lijkt zelfs nog meer op 3MMC omdat het in dezelfde familie thuis hoort en slechts één molecule op een iets andere plaatsing heeft. 

3CMC was al enige tijd op de markt maar werd altijd ondergesneeuwd door zijn grote neef 3MMC. Nadat het 3MMC verbod in werking werd gesteld kwam 3CMC dus direct tevoorschijn als het beste 3MMC alternatief. Dit komt omdat 2MMC in die tijd nog niet in Nederland op de markt werd aangeboden. Omdat 3MMC bestellen dus niet meer mogelijk was aangezien alle smartshops en webwinkels hier direct mee stopten verschoof de markt zich naar het meest logische 3MMC alternatief.

Alles verbieden of regulatie?

Bij Flowstoflab staan we voor de mogelijkheid om zelf je eigen veilige research te kunnen doen. Wij zijn zelf ook erg tegen vervuilde producten die in de illegaliteit omgaan. Wij pleiten eerder voor een goede regulatie in plaats van een totaal verbod. Sinds dat 3MMC kopen illegaal is gemaakt zie je grote verandering in het criminele circuit. Hierdoor zijn er veel vervuilde producten op de markt beland. Ook hebben gebruikers totaal geen idee wat ze kopen of waar ze aan beginnen. Wanneer je research chemicals zou reguleren zorg je ook voor een veiliger gebruik en onderzoek. Uiteindelijk zou de overheid alles kunnen verbieden maar dit zorgt er niet voor dat een product niet meer te krijgen is. 

Criminelen zullen hier erg veel geld mee kunnen verbieden buiten het zicht van de overheid die dan vervolgens totaal de controle kwijtraakt. Wanneer een product op de zwarte markt eindigt is er ook totaal geen kwaliteits controle meer. Hierdoor krijg je waarschijnlijk nog meer mensen die door slechte producten in het ziekenhuis belanden. 

Wanneer er een regulatie zou plaatsvinden zorg je er ook direct voor dat er een goede voorlichting gegeven kan worden. Het informeren over een product is natuurlijk een belangrijk onderdeel bij een veilig gebruik.   

3mmc kopen | 3mmc bestellen | 3mmc | 3-mmc kopen | 3-mmc bestellen | 3-mmc | 3mmc alternatief | 3mmc vervanger

Vervanger 3MMC kopen bij Flowstoflab

Bij Flowstoflab staan we voor de mogelijkheid om zelf je eigen veilige research te kunnen doen. Wij zijn zelf ook erg tegen vervuilde producten die in de illegaliteit omgaan en pleiten voor een gedoogbeleid in plaats van een totaal verbod. Omdat 3MMC bestellen dus niet meer mogelijk is kun je bij Flowstoflab dan ook verschillende 3MMC vervangers kopen. De producten die wij verkopen zijn van de beste kwaliteit, 100% zuiver en ook laboratorium getest. Een 3MMC alternatief koop je daarom ook veilig en vertrouwd bij Flowstoflab.

3MMC alternatief kopen

Ons Blog

× Chat met ons