VOOR 16:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

VOOR 16:00 BESTELD, VANDAAG VERZONDEN

Blog

Wat is 3MMC? Flowstoflab beantwoord je vragen

14

mrt

Wat is 3MMC?

3MMC (ook wel ‘Poes’ of ‘3m’ genoemd) wordt meestal verkocht als kristalachtig wit poeder. De drug is sinds 2012 op de drugsmarkt. Dit is erg kort en de drug wordt daarom ook wel een designer drug of nieuwe psychoactieve stof (NPS) genoemd. Over designer drugs en NPS is erg weinig bekend. Vaak is er geen of erg weinig onderzoek naar gedaan. Ook over 3MMC is dus weinig kennis.

3MMC lijkt erg op 4MMC (‘Mephedrone’ of ‘Miauw’). Dat wil niet zeggen dat de effecten en risico’s hetzelfde zijn. In 2012 werd 4MMC verboden en werd 3MMC als vervanger verkocht.

3-MMC drugs verpakking poeder

Hoeveel mensen gebruiken 3MMC in Nederland?

Er is (nog) niet onderzocht hoeveel mensen in Nederland 3MMC gebruiken. Wel zijn er signalen dat het gebruik stijgt en er vaker vergiftigingen voorkomen. Het is opvallend dat de signalen van stijgend gebruik veel uit dezelfde regio’s komen. Dit doet vermoeden dat gebruik minder verspreid is door Nederland en dat gebruikers vaak uit dezelfde plaatsen komen.

Uit onderzoek blijkt dat er duidelijke tekenen zijn voor een stijging in het gebruik van 3MMC. 1In 2020 gaf 8,9% van de onderzochte uitgaanders aan in het afgelopen jaar wel eens 3MMC gebruikt te hebben. Het gebruik ooit in het leven (11%) lag daar dicht bij. Dit is een aanwijzing is dat de meeste gebruikers pas geleden voor het eerst 3MMC hebben gebruikt.

Werking van 3MMC

De werkingsduur van 3MMC is tussen de 3 tot 6 uur. De effecten kunnen wat lijken op die van MDMA en cocaïne. Gebruikers voelen zich alert, blij en voelen geen vermoeidheid. Ze hebben vaak behoefte om contact te maken met anderen. Ook ervaren ze meer zelfvertrouwen en soms meer zin in seks.

Risico’s van 3MMC

Er is nog geen onderzoek gedaan naar de risico’s van 3MMC bij mensen. Wel is duidelijk dat hoge doseringen en combinatiegebruik met andere drugs of alcohol de risico’s vergroten. Gebruikers van dit middel zijn dus hun eigen proefkonijn.

Negatieve effecten die gebruikers ervaren:

  • gevaarlijk hoge lichaamstemperatuur
  • angst/wantrouwende gedachten
  • hallucinaties
  • gespannen spieren
  • misselijkheid
  • rusteloosheid
  • hoofdpijn
  • hartkloppingen
  • sterke drang om opnieuw te gebruiken (craving)

Sommige gebruikers geven aan dat het gebruik een hevige kater kan geven: een vermoeid gevoel door het niet slapen en onvoldoende/niet eten.

Heb je klachten na het gebruik van 3MMC? Of maak je je zorgen om het gebruik van iemand of je eigen gebruik? Neem dan contact met ons op. Hier vind je hoe dat kan.

Verslaving

Aan 3MMC kun je verslaafd raken. Er is nog geen onderzoek gedaan naar hoe verslavend 3MMC is. Wel zijn er zorgen dat het middel verslavender is dan andere drugs. Dit komt waarschijnlijk omdat gebruikers tijdens het gebruik een sterke ‘craving’ ervaren. Een craving is een sterke drang om te gebruiken of meer te gebruiken.

Wetgeving

Op het moment is 3MMC niet verboden. 3MMC valt momenteel namelijk onder de Warenwet. De overheid is wel bezig met een wet die groepen designerdrugs in één keer verbieden. 3MMC en een heleboel andere drugs zouden daarmee verboden worden.

Bron: https://www.drugsinfo.nl/overige-middelen/wat-is-3-mmc

Mocht u nog meer vragen hebben over 3MMC kunt u altijd bij ons van Flowstoflab terecht.

Wij van Flowstoflab raden het consumeren van 3MMC ten strengste af! Onze producten zijn uitsluitend bedoeld voor onderzoeksdoeleinden en niet voor menselijke consumptie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

LATEST MESSAGES

De opkomst van 1P-LSD

25

apr

De farmacologie van 3CMC

25

apr

Therapeutische werking van 2CB

24

apr

De therapeutische toepassingen van 3MMC, hoe kan dit gebruikt worden?

23

apr

De geschiedenis van 2MMC: Hoe en waarom is het ontstaan?

22

apr

De juridische status van 2MMC: Wat zijn de wettelijke beperkingen en regulering?

21

apr

RECENT COMMENT

De opkomst van 1P-LSD

25

apr

De farmacologie van 3CMC

25

apr

Therapeutische werking van 2CB

24

apr

De therapeutische toepassingen van 3MMC, hoe kan dit gebruikt worden?

23

apr

De geschiedenis van 2MMC: Hoe en waarom is het ontstaan?

22

apr

De juridische status van 2MMC: Wat zijn de wettelijke beperkingen en regulering?

21

apr

ARCHIVES

× Chat met ons